vineri, 18 mai 2012

Iasomia (Jasminum)

Iasomia e in plina floare! O minunatie!
Flori de iasomie (Jasminum)
Flori de iasomie
Florile albe si delicate sunt atat de parfumate, mai ales seara, cand le poti simti de la peste 50 de metri departare. De aceea, indienii numesc Iasomia si "Regina Noptii".

Flori de iasomie (Jasminum)

Flori de iasomie (Jasminum)

O adevarata placere sa ma invart pe langa ea pentru a o fotografia:)  Abia m-am putut desprinde de langa ea, poate si din cauza ca parfumul ei are si un puternic efect calmant. Un pont: plantati iasomia aproape de casa, astfel va veti bucura mai mult de mirosul ei dulce si elegant iar in plus toata lumea va fi relaxata si fericita :)
Flori de iasomie (Jasminum)
Nu am fost singura vizitatoare :)
 Cum se ingrijeste iasomia?
Iasomie (Jasminum)
Iasomia

- se planteaza intr-un loc insorit pentru a face mai multe flori dar suporta foarte bine si locurile semiumbrite. Daca plantati mai multe, pastrati o distanta de 2.5 metri intre ele.
- variatatea de iasomie pe care noi o avem este adaptata conditiilor climatice tarii noastre, supravietuind fara nicio problema iernilor noastre geroase.
- infloreste in perioada mai-iunie
- pentru a evita cadrea frunzelor si a florilor, udati-o la fiecare 3 zile;
- primavara se executa taieri de intretinere si de forma. Se vor taia partile uscate sau deteriorate iar ramurile care se incruciseaza sau supraaglomereaza se vor inlatura chiar de la baza.
- daca dorim o inflorire si mai spectaculoasa in anul urmator, atunci cand florile s-au ofilit, putem stimula dezvoltarea laterala a plantei prin taierea varfurilor noilor lastari. Taierile se executa in unghi, pentru a permite apei sa se scurga.
Ii simtiti si voi mirosul de aici?

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...