sâmbătă, 19 mai 2012

Tufele de trandafiri Polyantha

Tufele de trandafiri Polyantha sunt alegerea perfecta in orice gradina. Pot spune ca pot fi si cadoul perfect, deoarece pe trandafirii mei i-am primit cadou de Valentine's  Day intr-un ghiveci micut. Initial am crezut ca sunt trandafiri pitici dar atunci cand i-am plantat in gradina si au inceput sa creasca, mi-am dat seama ca erau de fapt Polyantha.
Trandafir Polyantha
Trandafir Polyantha
Tufele de trandafiri Polyantha infloresc in abundenta incepand cu luna mai si o tin tot asa pana in octombrie- noiembrie.Florile, de dimensiuni mai mici decat la celelalte tufe de trandafiri, sunt de aproximativ 3-5 cm in diametru si cresc in buchete de cate 5-10. Aceste tufe de trandafiri cresc pana la 1m - 1.5m in inaltime si sunt rezistente la boli si daunatori precum si la frig.
Trandafir Polyantha

 Secretul obtinerii unei frumoase de tufe de trandafiri este acelasi ca la aproape orice planta de gradina:
Soare + Apa + Drenaj + Sol neutru spre acid = Succes in cresterea trandafirilor

Trandafir PolyanthaTrandafir Polyantha
Prin urmare, trebuie sa plantam tufa de trandafiri intr-un loc insorit pentru a asigura o inflorire bogata, trebuie sa o udam atunci cand pamantul devine uscat (cam o data la 3 zile) si sa o plantam intr-un pamant cu PH 6 - 6.5 ce are un drenaj bun.

Trandafir PolyanthaDistanta de plantare este de 1.5m pentru a permite tufei sa creasca si pe orizontala
Taierile de intretinere se executa primavara cand in primul rand se inlatura partile uscate sau infestate. Desi tufele de trandafiri polyantha sunt trecute ca plante de zona climatica 4, adica rezista pana la -35 de grade Celsius, se i poate ntampla ca gerurile sa le afecteze mai mult decat ne-am astepta. In acest caz, ramurile deterioarate pot fi taiate cu incredere pana aproape de sol.
Celelalte ramuri pot fi taiate pana la marimea si forma dorita dar nu mai mult decat un sfert din lungimea acestora. Ca de obicei taieturile se executa oblic si deasupra unei frunze sau mugure de floare.
Dupa fiecare inflorire, florile ofilite se inlatura si ele pentru a canaliza energia plantei in acolo unde are nevoie.


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...