sâmbătă, 21 aprilie 2012

La plantat!


Binecuvantati de un spatiu verde destul de generos in jurul casei, avem bucuria de a ne pune creativitatea la incercare mai tot timpul, dar primavara este momentul de varf. Astazi ne-am gandit ca e timpul sa aducem noi prieteni plantelor noastre, multe dintre ele inca in recuperare dupa iarna grea ce tocmai a trecut. Cum norocul a fost de partea noastra, am avut surpriza de a nimeri marfa noua la departamentul de plante de la unul din magazinele de bricolaj de langa noi. Ne-am orientat spre niste plante care sa poata sa umple din golurile de langa gard dar si  catre plante care sa poata da noi pete de culoare gradinii noastre. Ne-am cumparat urmatoarele:
- o planta Goji, renumita pentru propietatile medicale extraordinare ale fructului, dar nu prea sper vreo productie proprie anul acesta :)

- un Afin, ca sa avem ce sa punem la prajituri si in pateul de gasca :)
Vaccinium corymbosum
Afin (Vaccinium corymbosum)
- Creasta Cocosului, pentru putina varietate de culoare

- un Artar Japonez (Acer Atropurpureum), care pe langa frumoasa coloristica care ne va bucura privirile, speram sa ne aduca si putina intimitate atunci cand se va face mai mare.
AcerAcer

- un Calin sau Bulgare de zapada (Viburnum Opulus Roseum)
 Pe langa aceste plante, am plantat pe un colt de pamant si niste flori perene care vor inflori spre sfarsitul verii: o Canna Indica Rosie si vreo 14 bulbi de Liatris Spicata.
 In afara de Creasta Cocosului care este o planta anuala, ne-am orientat catre specii rezistente la iernile noastre. Le-am plantat direct in pamantul din gradina pe care l-am amestecat cu un pamant specializat de flori de gradina. Sper sa fi avut mana buna si sa ne putem lauda cu ele cand vor creste mari :)

3 comentarii:

  1. wow! n-am stiut ca se gaseste goji de plantat si pe la noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. o da, sunt plantatii mari de goji la noi in tara. eu cochetam de vreo juma de an cu ideea, dar nu gasisem decat din provincie si nu ma incanta ideea de a lua o planta pe neve....

    RăspundețiȘtergere
  3. As putea afla, rogu-va, la ce magazin de bricolaj (si eventual la ce preturi) ati gasit arbustii de afin si goji? Mai ales ca soiul de afin Northland (foarte rezistent la ger si de inaltime ceva mai mica pentru highbush) este greu de gasit pe la noi. Poate imi spuneti si ce soi de goji este. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...